Totaal aantal pageviews

dinsdag 22 februari 2011

Ding 21 Je familie


Ding 21 Je familie
Nee, dit is geen familiediner; je hoeft geen ruzie bij te leggen, je kunt uitzoeken wie je voorouders (geweest) zijn.
Via het Stamboomforum, in fel-oranje kleurenvormgeving, viel mijn oog onder aan de bladzij op een oud foto-album met daaronder de tekst: ‘Wilt u ook een digitaal familiearchief aanleggen?  Net zoals we bij onze kursus 23 dingen gewend zijn, krijg je een demo-filmpje voorgeschoteld dat je op je gemak kunt bekijken om de kunst af te zien.
Voor nieuwsgierige aagjes, die belust zijn op evt. familieschandalen, zwarte schapen, bajesklanten  en aanverwante zaken, is deze webside waarschijnlijk ontoereikend. Voor degenen die slechts geïnteresseerd zijn in de cleane, burgerlijke kant, is dit de aangewezen plek. Mààr, zo braaf is deze webside dan toch weer niet, want je kan via een forum allemaal mensen uitnodigen om verhalen toe te voegen. Zo kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die een beetje vreemde achternaam hebben, mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn in naamgenoten en ja: behoren die tot de familie, of (liever) niet?
Voor een instituut als Tresoar zijn dergelijke ‘concullega’websides natuurlijk interessant, want : ‘hoe pakt een ander de stamboom bij de takken? Door te snoeien, of door de boom weelderig te laten groeien? Ontdek het zelf!

1 opmerking: